Zoekactie Lelystad

Door Jan van Essen op ma, 08/08/2016 - 15:03

Sinds 30-07 is een man vermist vanuit een vakantiewoning in Lelystad. Op maandag 1-08 zoekt de politie met speurhonden, boot en helikopter zonder resultaat.

Donderdag 4-08 krijgt de Dutch RescueDogs het verzoek van de Politie Midden-Nederland om het terrein en natuurgebied rond de vakantiewoning grondig te doorzoeken. Met drie zoekhonden en vijf mensen wordt de hele middag en avond gezocht. Het gebied is zo extreem moeilijk toegankelijk dat besloten wordt de hulp van de SRO (Samenwerkende Reddingshonden Organisaties) in te schakelen.

Vrijdagochtend 5-08 staan 26 honden van 9 reddingshondengroepen klaar. Het blijkt geen overdaad te zijn. Door de hoge en dichte begroeiing, het kreupelhout en de warmte is het een extreem zware opgave. De honden worden tot het uiterste getest op conditie en wilskracht. Enkelen moeten zelfs voortijdig opgeven. Een hond raakt gewond door de perforatie van een tak en moet naar de dierenarts. Hoewel diep ingedrongen, heeft de tak gelukkig geen grote schade aangericht. Aan het eind van de dag worden de doorzochte gebieden vrijgegeven met aanmerkingen over de soms ondoordringbare gebieden. Helaas wordt de man niet gevonden. 

Bij de zoekactie zijn in totaal 26 honden en 9 groepen betrokken.

Door ons werd een combinatie ingezet van Annet met hond Taff. Hierbij werd Taff uitgerust met een speciaal vest dat voorzien was van een camera. Hiermee werd de zoekactie vastgelegd en konden achteraf de beelden worden teruggekeken.

De SRO dankt Politie Midden-Nederland voor de uitstekende samenwerking en ondersteuning.