Nieuws

Training puinlocatie Woerden

Door Jasper Tips op ma, 29/07/2019 - 12:35

Puin- en gebouwentraining is altijd goed en leuk als afwisseling van de vlaktetraining. Het maakt de honden niet alleen sterker, maar leert ze ook omgaan met lastige situaties. Zo was een natte wenteltrap best even wennen.

Gisteren waren wij te gast bij Lek-Sloopwerken op het terrein van het voormalig gemeentehuis te Woerden. 
Tijdens de verkenningsronde (inschatten gevaarzetting en risico-analyse van het terrein) zagen we genoeg mooie uitdagingen.

Dank voor de gastvrijheid!

ESAR 2019 België

Door Jasper Tips op di, 28/05/2019 - 14:26

In het weekend van 24,25,26 mei deden 5 teamleden van de SRCN mee aan de 3-daagse training in België, georganiseerd door ESARdogs Belgium. Drie dagen vol intensieve trainingen op uitdagende en niet-alledaagse locaties met tussendoor ruimte voor gezelligheid en ontspanning.

Gebouwen training

Door Jasper Tips op do, 17/01/2019 - 08:44

Zondag 13 janauri 2019 werd er vanuit de SIN (www.rescuedogs.nl) een training georganiseerd in een groot leegstaand gebouw. Een gebouw geeft hele andere uitdagingen dan een bos. De luchtstroom is anders, vaak onbekend: honden kunnen ineens bij een muur gaan blaffen. Aan de geleider de taak om uit te zoeken waar de lucht vandaan komt, bijvoorbeeld aan de andere kant van de kamer achter een schot (warme lucht stijgt tenslotte op).

VCA certificaat

Door Jasper Tips op ma, 03/12/2018 - 20:41

De SRCN Reddingshonden trainen regelmatig op slooplocaties of andere terreinen waar kennis van veiligheid erg belangrijk is. Steeds meer terreinbeheerders eisen een VCA-certificaat om het terrein te betreden.
Met dank aan sponsoring van VCANederland hebben wij een deel van onze groep, welke nog niet in het bezit van het VCA certificaat was (of als deze binnenkort zou verlopen), kunnen (her)certificeren. Een deel de VCA-basis en een aantal de VCA-VOL.

SIN-Politie training

Door Jasper Tips op ma, 01/10/2018 - 13:16

De SRCN is onder het samenwerkingsverband van de SIN Rescuedogs inzetbaar voor urgente vermissingen op verzoek van de Politie Nederland. Een unieke officiële samenwerking tussen de politie en burgers. Om dit zo goed mogelijk uit te voeren, wordt er ieder jaar een aantal keer samen getraind.
Zo ook zaterdag 28 september 2018, in het oosten van Nederland. Een prachtige dag met een uitgebreide casus met meerdere slachtoffers. Na een evaluatie en een theorie-les PD (plaats delict) kon de dag met een goed gevoel worden afgesloten.

Navigatie cursus

Door Jasper Tips op ma, 01/10/2018 - 12:59

Vandaag begon de dag met theorie: navigatie, kaart- en kompaslezen. Gezien het "hondenweer" was de droge start in het lokaal geen straf.
Na de uitleg zijn we verhuisd naar het bos. Samen met enkele leden van de Reddingshondenwerkgroep de Polderspeurders hebben we alsnog in de stromende regen het geleerde in de praktijk gebracht. 
De dag werd afgesloten met enkele korte oefeningen voor de honden.

Avery Dennison fabriek training

Door Jasper Tips op di, 26/06/2018 - 19:13

Afgelopen zondag kregen wij, met dank aan Van Wijk Nieuwegein, de mogelijkheid om te trainen in de voormalige fabriekspanden van Avery Dennison in Hazerswoude-Rijndijk. Een oude leegstaande fabriek is een prachtige plek om te oefenen en heeft toch een apart sfeertje.

 Voor de jonge honden was het een vreemd terrein om aan te wennen: binnen in een donkere fabriekshal, stukken puin en vreemde geurtjes.
Voor de gevorderden werden er lastige "verstekken" gemaakt door het hele pand heen. Uiteraard zonder dat de geleider enig idee had waar het slachtoffer zou liggen.

Pagina's